Joomla Free Template by FatCow Hosting

A Roma Büszkeség Napjára!

Az MSZP közleményt bocsátott ki a Roma Büszkeség Napja alkalmából, amelyben hangsúlyozták, hogy "a nemzet értékeit őrizni, megbecsülni kell. Ha egy kormányzat kirekesztésre, megbélyegzésre, gyűlöletre építve elrejti, eltitkolja ezeket az értékeket, hogy egy romló, hanyatló világot építve próbálja védeni hatalmát, és a nemzetből ki akarja zárni mindazokat, akik magyarságuk mellett más identitást is magukénak éreznek, akkor a romáknak nem marad más, mint latba vetni elvehetetlen erényüket: a bátorságot."Az MSZP közleményt bocsátott ki a Roma Büszkeség Napja alkalmából, amelyben hangsúlyozták, hogy "a nemzet értékeit őrizni, megbecsülni kell. Ha egy kormányzat kirekesztésre, megbélyegzésre, gyűlöletre építve elrejti, eltitkolja ezeket az értékeket, hogy egy romló, hanyatló világot építve próbálja védeni hatalmát, és a nemzetből ki akarja zárni mindazokat, akik magyarságuk mellett más identitást is magukénak éreznek, akkor a romáknak nem marad más, mint latba vetni elvehetetlen erényüket: a bátorságot."

Bővebben...

Szeptember 30. A Helyi Önkormányzatok Napja

Varga Zoltán, a Demokrata Képviselők Közösségének elnöke sajtónyilatkozatában kijelentette, hogy "az önkormányzatiságot a Fidesz számolta föl és a demokratikus kormányzat fogja helyreállítani!"Varga Zoltán, a Demokrata Képviselők Közösségének elnöke sajtónyilatkozatában kijelentette, hogy "az önkormányzatiságot a Fidesz számolta föl és a demokratikus kormányzat fogja helyreállítani!"

Bővebben...

Ki kap pénzt kultúrára?

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja sajtónyilatkozata szerint "miközben Lezsák, valamint a családi alapítványa által üzemeltetett alapítvány számolatlanul kapja a pénzt a Lakitelki Népfőiskolára, addig a többi népfőiskolát szinte teljesen ellehetetlenítették. Az Együtt kormányváltás után garantálni fogja a népfőiskolák pártfüggetlen finanszírozását."Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője, a Kulturális Bizottság tagja sajtónyilatkozata szerint "miközben Lezsák, valamint a családi alapítványa által üzemeltetett alapítvány számolatlanul kapja a pénzt a Lakitelki Népfőiskolára, addig a többi népfőiskolát szinte teljesen ellehetetlenítették. Az Együtt kormányváltás után garantálni fogja a népfőiskolák pártfüggetlen finanszírozását."

Bővebben...

Romokban az oktatás

Niedermüller Péter, a DK alelnöke sajtónyilatkozatában jelentette ki, hogy "Romokban az oktatás, csak az államtitkár elégedett"Niedermüller Péter, a DK alelnöke sajtónyilatkozatában jelentette ki, hogy "Romokban az oktatás, csak az államtitkár elégedett"

Bővebben...

A romák társadalmi befogadása Európában

Az Európai Bizottság közzétette annak az értékelésnek az eredményét, amely azt vizsgálja, hogyan hajtják végre a tagállamok nemzeti romaintegrációs stratégiáikat.Az Európai Bizottság közzétette annak az értékelésnek az eredményét, amely azt vizsgálja, hogyan hajtják végre a tagállamok nemzeti romaintegrációs stratégiáikat.

Bővebben...

Egy koncepciós per anatómiája

Garai Édler Eszter és Császy Zsolt fotó Christopher AdamNéhány hét múlva bebörtönzés vár a jogi végzettségű, egyetemi oktató Császy Zsoltra, aki az 1990-es évek elején nem mellesleg a FIDESZ szóvivője és parlamenti szakértője is volt, mindez azt követően, hogy egy, Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnök és kormányának más prominensei ellen indított, széles körben koncepciós pernek tartott eljárás szenvedő alanyává vált. Császy Zsolttal Garai-Édler Eszter a Kanadai Magyar Hírlap, illetve Christopher Adam a Hungarian Free Press képviseletében készített interjút szinte azonnal az ítélet kihirdetése után. (szerk: 2017. június 10-én.) A teljes interjú magyar nyelven a YouTube-on is megtekinthető. Lapunk, az interjú néhány kiemelésre érdemes részére szeretné felhívni olvasói figyelmét.

Bővebben...

A horthysta hivatalos politika nem védte meg zsidó állampolgárait!

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták, hogy "Nem Magyarország, hanem a horthysta hivatalos politika nem védte meg zsidó állampolgárait!"A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (MEASZ) közleményt adott ki, amelyben hangsúlyozták, hogy "Nem Magyarország, hanem a horthysta hivatalos politika nem védte meg zsidó állampolgárait!"

Bővebben...

Menekülnek a fiatalok az országból

Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalició alelnöke, EP-képviselő, sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a "DK újra jövőképet adna a fiataloknak"Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalició alelnöke, EP-képviselő, sajtónyilatkozatában hangsúlyozta, hogy a "DK újra jövőképet adna a fiataloknak"

Bővebben...

Történelemhamisításra jut pénz, kulturális központokra nem?

A nemzetközi holokauszt emléknapján jelentették be, hogy forráshiány miatt bezár a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ. A három éve működő intézmény üzemeltetői hiába kértek segítséget a kormánytól, nem kaptak.A nemzetközi holokauszt emléknapján jelentették be, hogy forráshiány miatt bezár a Cigány Történeti, Kulturális, Oktatási és Holokauszt Központ. A három éve működő intézmény üzemeltetői hiába kértek segítséget a kormánytól, nem kaptak.

Bővebben...

Hekkertámadás a Demokrata.Info ellen újból!

A DEMOKRATA.INFO szerkesztősége szeretné tájékoztatni az oldal olvasóit, hogy ismét hekker támadást indítottak ellenünk. Az oldal fennállása alatt immár ez volt a hatodik támadás.

Bővebben...