Joomla Free Template by FatCow Hosting

Újabb holokauszt emlékmű? A meglévőket becsüljük jobban!

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) elnöksége közleményt bocsátott ki, amelyben leszögezi, hogy "egy újabb emlékmű várhatóan kontraproduktív lenne. Sőt! Ismerve a mai kormányt - az a horthysta restaurációt szolgálná."  A MEASZ véleménye szerint "a meglévőket becsüljük jobban!"A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) elnöksége közleményt bocsátott ki, amelyben leszögezi, hogy "egy újabb emlékmű várhatóan kontraproduktív lenne. Sőt! Ismerve a mai kormányt - az a horthysta restaurációt szolgálná."  A MEASZ véleménye szerint "a meglévőket becsüljük jobban!"

 

 

A MEASZ álláspontja:

A Zsidó Közösségi Kerekasztal március 5-ei ülésén fölmerült egy új központi budapesti holokauszt emlékmű fölállításának gondolata.

A Magyar Ellenállók és Antifasiszták Szövetsége (a MEASZ) elnöksége, amely egykor  kezdeményezője  és közel 10 évig  előkészítője volt a Holokauszt Emlékközpontnak, az újabb holokauszt emlékmű állítását ellenzi.

Javasolja, helyette  a meglévő emlékműveket, a meglévő emlékhelyeket  kellene jobban megbecsülni, azokat jobban bevonni a nemzeti holokauszt emlékezet erősítésébe. Egy újabb emlékmű várhatóan kontraproduktív lenne. Sőt! Ismerve a mai kormányt - az a horthysta restaurációt szolgálná.

A MEASZ elnöksége